Geminidele

Cine dorește să vadă mulți meteori trebuie să facă următoarele lucruri:

1. Să se asigure că în noaptea de 13 spre 14 decembrie va fi senin. Un site relativ bun este http://www.meteoblue.com. Merge și http://sat24.com/en/se.

2. Să iasă în afara orașului în noaptea de 13 spre 14 decembrie.

3. Să privească cerul cu ochiul liber după ora 1 până dimineața, cu pauze pentru dezmorțire.

4. Să se imbrace extrem de bine, în mai multe straturi, cel mai apropiat de piele fiind stramt. Să aibă căciulă/fular/mănuși și să se asigure că nu pierde căldură (pe la gât, încheieturi). Să aibă în masină haine ținute la cald pe care le poate folosi după două-trei ore. Să bea numai băuturi calde dar nu alcoolice. Atenție: degeaba vezi stele căzătoare dacă nu mai trăiești să povestești pe facebook.

5. Să privească cerul în aceeași zonă, deasupra capului, și să nu folosească binoclu sau telescop (care distrag atenția).

Dacă vă place mai aveți o șansă în ianuarie, la Quadrantide.

3 comments

  1. Un adevarat desmat, care mai de care aparea si se stingea pe bolta instelata. La ora 02.00 a aparut o lumina asemanatore cu un balon meteo, dar nu s stat decat 4secunde apoi s-stins. O dimineata de neuitat. A ,de unde am observat totul? Veneam de la munca, timp de o ora cat am mers pe jos pana acasa. Acesta diminesta mi-a adus aminte de serile de vara de acum 20 de ani. Multumesc de colaborare.

Leave a comment