Superluna din 14 noiembrie

Iată două ilustrații despre superluna din 14 noiembrie.

1. Mărimea aparentă a Lunii

În stânga se vede Luna pe cer, în seara în care se produce superluna. Uitați-vă la ea și determinați-i mărimea.  Comparați-o cu mărimea Lunii Pline de pe 22 aprilie, care se afla la cea mai mare depătare de Pământ. Sper că vă dați seama de „diferențele enorme” dintre cele două Luni Pline.

superluna-004-tile

2. Depărtarea de Pământ a superlunii

Când se dau date despre distanța dintre planete, mereu se calculează distanța dintre centrele acestora. De fapt, un om situat pe Pământ va fi mult mai aproape de suprafața Lunii.

superluna-006-tile

 

4 comments

    • Nu inteleg. Dvs credeti ca eu imi scriu blogul in functie de ceea ce spuneti pe site-ul respectiv scinews.ro? Este eronata aceasta idee.

      Si daca tot va bagati cu diverse comentarii la mine pe blog, sa stiti ca e bine sa promovezi astronomia, dar nu cu fenomene inventate de astrologi, care nu se vad. Este gresit sa se ia repere terestre, pentru ca din cauza iluzei Ponzo, tocmai pentru ca vedem repere terestre, marim Luna, Soarele sau constelatiile, artificial in creier. Acest sfat este eronat, ar trebui sa il stergeti.

      Apoi: creierul uman nu este facut sa compare daca nu are doua obiecte unul langa altul. Nu poti compara Luna pe care o vezi cu o Luna pe care ai vazut-o. Chiar daca prin absurd ai putea, ar trebui sa ai Luna la aceeasi inaltime deasupra orizontului. E ca si cum va amintiti cat de mare era o paine pe care ati cumparat-o in 2006, pe care o comparati cu painea pe care o aveti in mana.

      Si uite asa imi comentez singur pe blog.

Leave a comment